Mengenai Kami

Versagold dan VGC Trading merupakan syarikat bumiputera yang berdaftar di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) menjalankan aktiviti perniagaan dan perundingan dan perkhidmatan berkaitan emas dan barang kemas. Berpengalaman dalam rekaan barang kemas serta pendidikan sejak 2010 dan dibangunkan bersama tenaga mahir industri.

Misi Syarikat :
• Mendidik masyarakat mahupun industri meningkatkan kualiti produktiviti dan penguasaan ilmu pengetahuan yang luas dalam barang kemas.
• Meningkatkan profesionalisma dan kreativiti dalam menjalankan tanggungjawab sama ada melibatkan aspek teknikal mahupun pengurusan.
• Latihan dan kemahiran memainkan penting untuk peningkatan kemajuan individu dan kemajuan syarikat.

Perniagaan Kami

Bidang perniagaan utama syarikat kami adalah menyediakan khidmat nasihat dalam latihan penilaian perbankan ar rahnu dan mengendalikan kursus-kursus berkaitan menentukan tahap ketulinan emas dan barang kemas. Kami juga menjual peralatan uji emas kepada syarikat perbankan, syarikat barang kemas mahupun persendirian. Selain itu kami juga menyediakan kelas seni rekaan barang kemas dan pertukangan dan rekaan berkomputer CAD (Computer Aided Design). Pihak kami menerima tempahan rekaan barang kemas termasuk barang kemas bertahtakan berlian, pelbagai jenis logam seperti emas dan perak.

Perniagaan kedua kami menyediakan khidmat nasihat perancangan perniagaan berkaitan emas dan barang kemas kepada individu, peniaga baru dan juga mereka yang merancang untuk membuka perniagaan.